CRITICII

După ce a turnat la DNA, Buzatu a fost lăsat să plece acasă

Tribunalul Vaslui a decis că fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, aflat în arest preventiv din septembrie 2023, poate fi cercetat în arest la domiciliu, dar decizia instanței nu este definitivă. Hotărârea nu este executorie, așa că Buzatu rămâne în arest preventiv până când decizia va fi definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare. Procurorii DNA Iași l-au trimis în judecată pe Buzatu pentru luare de mită, iar un alt inculpat, expert, aflat în arest la domiciliu, a fost trimis în judecată în același dosar pentru luare de mită și trafic de influență.

Conform procurorilor, în contextul unui proiect finanțat din fonduri europene, între Consiliul Județean Vaslui și o societate comercială a fost încheiat un contract de achiziție publică pentru reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui. În 2021, între reprezentantul societății comerciale și Buzatu ar fi apărut neînțelegeri referitoare la plata facturilor și la cuantumul mitei care trebuia remisă acestuia din urmă. Expertul a primit sume de bani în două tranșe, iar Buzatu ar fi pretins indirect sume de bani reprezentând un procent din valoarea lucrărilor.

În final, în septembrie 2023, Buzatu ar fi primit o sumă mare de bani, fiind prins în flagrant delict. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunerea de a menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Related Articles

Back to top button