OPINII

După ei, Potopul!

În loc să-și strângă mai repede catrafusele și să-și dosească bine șpăgile, ca să nu le mai dea de urmă niciun procuror, cioclii din fruntea guvernului continuă să facă, în ultimele ore cât mai stau agățați de putere, ce au știut ei întotdeauna cel mai bine: să facă rău. Aseară, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că timp de 30 de zile în România vor fi suspendate toate internările şi intervenţiile chirurgicale din cauza crizei Covid-19. Este pentru prima oară în ultimii 30 de ani când guvernul ia o asemenea decizie șocantă, care, pentru mulți români, va echivala cu o condamnare la moarte. Și asta deși multe voci, chiar din interiorul sistemului medical, i-au implorat pe guvernanți, în ultimele zile, să ceară activarea Mecanismului de Protecție Civilă al UE, un instrument prin care un stat din Uniunea Europeană poate cere ajutor în situații de criză de la alte state membre.

Nu ar fi fost nicio rușine să se solicite acest lucru. Și alte state lovite crunt de pandemie au apelat la Mecanismul de Protecție Civilă, trimițându-și bolnavii în spitale din țările vecine. Dar liberalii de cumetrie ai lui Cîțu sunt frați de sânge cu social-democrații de curvăsărie ai lui Ponta. Vă mai amintiți de Colectiv? Și atunci s-a cerut cu disperare trimiterea tinerilor arși în spitale din Austria, Germania sau Belgia, dar ticăloșii de Ponta și Bănicioiu au refuzat cu desăvârșire să accepte așa ceva: „Avem tot ce ne trebuie, îi putem îngriji aici”, rânjeau ei, ostentativ, în timp ce acei bieți copii, care ar fi putut fi salvați în străinătate, se stingeau răpuși de infecții nozocomiale, prin spitalele românești. Ce spune astăzi Cîțu, cu același cinism, cu aceeași nepăsare față de viețile altora? „Nu trebuie să facem ceva special. Dacă va fi nevoie, vom activa acest plan. Dar deocamdată nu este nevoie.” Așa cum „nu a fost nevoie” nici la Colectiv, în al treisprezecelea ceas.

Citește și RUȘINE. Raed Arafat și Florin Cîțu se spală pe mâini și dau vina pe managerii de spitale

Ar fi fost totuși de așteptat ca activarea Mecanismului să fi fost solicitată de Arafat, un om care vine, teoretic, din sistemul medical românesc și îi cunoaște limitele, un om care, tot teoretic, nu se bate cu cărămida în piept, ca patrihoții de duminică din PNL și PSD că el e „mândru că e român”. Dar Arafat, în loc să ceară activarea, a preferat să suspende internările și intervențiile chirurgicale timp de o lună. Mesajul dat de guvernanți prin această decizie haotică și criminală este simplu: „Rămâneți să muriți acasă, noi nu vă mai putem îngriji, pentru că suntem depășiți de criza Covid-19.” Și cum să nu fie depășiți când toată vara au ținut-o tot într-un chiolhan, când însuși președintele și însuși premierul s-au lăudat că „au învins pandemia” și au mers brambura pe la concerte și tăieri de panglici la cluburi de golf? În loc să construiască măcar spitale modulare, în loc să achiziționeze paturi ATI și să instruiască personal medical pentru deservirea acestora, guvernanții au preferat să benchetuiască, pentru ca acum, cu un cinism demn de naziști, să ia de-a valma medici gastroenterologi, reumatologi, ortopezi și din alte specialități și să le zică: „Îmbrăcați costumele astea de cosmonaut și de mâine îngrijiți exclusiv bolnavi de covid!” Măsura abjectă luată de Arafat va avea un singur beneficiar: sistemul privat de sănătate. Bieții români își vor vinde casele, vor face împrumuturi la bancă și își vor amaneta viețile pentru a se interna sau opera în spitalele private, deoarece în cele de stat, prin ucazul lui Arafat, nu mai au ce căuta. Asta este România domnului Iohannis și a „guvernului meu”: scapă cine poate!

Românilor nu le rămâne acum decât să privească șocați cum un președinte și un guvern care ar trebui, prin definiție, să-i ocrotească și să-i salveze, îi trimit, de fapt, la moarte. Mii de suferinzi de cancere, mii de oameni care ar fi avut nevoie de operații complicate pentru a supraviețui se vor stinge în tăcere, așteptând ca pandemia să fie învinsă și în realitate, nu doar „din gură”, ca astă vară. Privind aceste crime cu premeditare pe care guvernanții le comit, vom înțelege poate, în sfârșit, de ce prima decizie pe care au luat-o securiștii și comuniștii din eșalonul secund, după ce au uzurpat puterea, în decembrie 1989, a fost abrogarea pedepsei cu moartea: pentru ca un genocid împotriva românilor, precum cel pregătit acum, cu atâta cinism, de Cîțu, Arafat, Iohannis și ceilalți indivizi lipsiți de empatie care au ajuns să ne conducă spre cimitir, să nu poată fi niciodată pedepsit cum se cuvine.

Citește și

Spitalele sunt pline pentru că UNTOLD Boc și CONGRES PNL Cîțu

Ard de vii românii în spitale, peste tot e numai jale… AJUNGE! Plecați TOȚI

Cum ne-a înțepat Cîțu la buzunare, zicând că ne vaccinează de Covid

Arafat închide țara: Doar persoanele vaccinate şi cei trecuţi prin boală mai pot participa la activități

Related Articles

Back to top button