CRITICII

Gabriel Resources nu vrea să-şi plătească datoriile către România, după pierderea procesului Roşia Montană

Gabriel Resources, o companie canadiană, a intentat patru procese împotriva statului român în legătură cu pierderea procesului Roșia Montană. Compania nu este de acord cu punerea bunurilor sale sub sechestru de către statul român și a decis să dea în judecată statul. Prin aceasta, Gabriel Resources amână plata daunelor de 10 milioane de dolari dictate de Curtea de Arbitraj de la Washington către statul român.

ANAF a pus sechestru pe mai multe active ale Gabriel Resources pentru a recupera această datorie. Gabriel Resources și Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) au intentat cele patru procese la Tribunalul Alba împotriva statului român. Dosarele au fost înregistrate pe rolul tribunalului în data de 11 aprilie 2024. Gabriel Resources dă în judecată Oficiul Registrului Comerțului Alba, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Alba și compania mamă, Roșia Montană Gold Corporation.

Pe de altă parte, RMGC dă în judecată aceleași instituții. Gabriel Resources contestă rezoluția emisă de directorul Registrului Comerțului din județul Alba, prin care a fost pus sechestru pe acțiunile RMGC. Decizia a fost luată la solicitarea ANAF, în contul datoriei de aproximativ 10 milioane de dolari pe care Gabriel Resources o are față de statul român. În prezent, nu a fost stabilit niciun termen de judecată pentru cele patru dosare.

Related Articles

Back to top button