CRITICII

George Simion critică directivele de la Bruxelles privind creșterea porcilor

George Simion a ridicat semne de întrebare cu privire la recenta „Legea porcului”, susținând că aceasta nu vizează protejarea porcului, ci mai degrabă distrugerea tradiției și sustenabilității în gospodăriile românești. După ce Pesta Porcină Africană a cauzat ravagii în România, țara a înregistrat un număr record de importuri de carne și produse din carne de porc. Cu toate acestea, noua lege a guvernării PSD-PNL pare să aducă o lovitură suplimentară creșterii porcului în gospodăriile tradiționale.

Conform sursei 60m.ro, legea, care pare să fie influențată de directivele venite de la Bruxelles, ar putea face aproape imposibilă creșterea porcului în gospodăriile tradiționale. Unul dintre punctele de critică este introducerea termenului de „operator”, care nu face distincție între un gospodar care crește doi porci pentru consum propriu și un complex zootehnic cu zeci de mii de porci, aplicându-le aceleași reguli.

Mai mult, legea introduce o serie de sancțiuni severe pentru cei care nu respectă noile reglementări, inclusiv amenzi substanțiale pentru cei care cresc porci în aer liber sau care nu respectă procedurile de înregistrare și notificare. Aceste măsuri par să descurajeze creșterea porcului în gospodărie, în special pentru țăranii care depind de aceasta ca sursă principală de hrană.

În plus, legea pare să favorizeze industria la detrimentul gospodăriilor tradiționale, fără a lua în considerare impactul asupra sistemului tradițional de creștere a porcilor. Aceasta confirmă temerile multora cu privire la influența birocrației europene asupra legislației românești și la eforturile de a elimina creșterea animalelor în gospodării și de a lovi în agricultura de subzistență.

„Legea porcului” marca PSD-PNL este o amenințare reală la adresa tradiției și sustenabilității gospodăriilor românești, cu potențiale repercusiuni negative asupra țăranilor și a modului tradițional de viață.

Related Articles

Back to top button