CRITICII

George Simion: dacă aș fi premier, aș rezolva problema pensiilor de serviciu

Șeful Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a intervenit în problema pensiilor de serviciu. George Simion a spus cum ar rezolva această dilemă și ce ar face, în cazul în care ar fi premier al României

„Dacă aş fi George Simion, premier AUR, aş face 300 de parlamentari. Aş face 12 ministere, 50 de secretari de stat, aş reduce deconcentratele. Nicio primărie n-ar fi dacă n-ar exista 5000 de locuitori. Îmi pun în cap 500.000 de membri de partid, oamenii care parazitează instituţiile statului. Se poate face digitalizare dar nu este în favoarea partidelor”, a declarat George Simion.

Șeful AUR susține că România se afundă din ce în ce mai mult în datorii. De asemenea, acesta a spus și că „tăierea repetată a pensiilor speciale ale parlamentarilor e politicianistă”.

„În 2021 am făcut iniţiativă: să impozităm orice pensie mai mare decât salariul preşedintelui. Nu mai poţi interveni pe nişte drepturi care s-au acordat deja. Poţi trece Poliţia, magistratura la o vârstă de pensionare de 65 de ani, pe contributivitate. Tăierea repetată a pensiilor speciale ale parlamentarilor e politicianistă.

Ei o fac special într-un mod neconstituţional, va fi respinsă de CCR. Domnul Simonis şi domnul Ciolacu o fac populist. Subiectul este: cum facem rost de bani ca să acoperim fondul de pensii şi salarii, cum reducem taxarea muncii?

Am văzut cele 18 luni ale guvernării Ciucă lipsite de rezultate. România se afundă din ce în ce mai mult în datorii, se afundă din ce în ce mai mult în criză. În loc de majorarea salariilor profesorilor s-a preferat alocarea 1 miliard de euro pentru tancuri”, a mai spus George Simion.

George Simion a prezentat programul de guvernare al AUR. Amintim că George Simion a prezentat anterior programul de guvernare al AUR. Liderul de partid a nominalizat duminică, la Sibiu, trei dintre candidaţii partidului pentru alegerile europarlamentare din 2024 – Avram Fiţiu, Cristian Terheş şi Gheorghe Piperea.

„Am prezentat astăzi şi la Sibiu programul nostru de guvernare în 15 capitole. Vrem să îl supunem dezbaterii publice, vrem ca românii să ştie ce să se aştepte de la guvernarea AUR şi să vină cu propriile propuneri. (…) Vin în fiecare zi oameni buni, experţi, a fost alături de noi (la Sibiu – n.r.), Avram Fiţiu, unul dintre oamenii care se va număra pe listele de europarlamentari, alături de Cristian Terheş şi Gheorghe Piperea. Avem alegeri pe 9 iunie (2024 – n.r.), până atunci ducem muncă de lămurire cu toţi oamenii dispuşi să ne asculte”, a susţinut George Simion, într-o conferinţă de presă.

Related Articles

Back to top button