CRITICII

Guvernul pregătește închisori de lux pentru infractori în timp ce pensionarii mor de foame

Într-o mișcare controversată, guvernul PSD+PNL, sub conducerea lui Marcel Ciolacu, se pregătește să investească sume considerabile pentru construirea a două penitenciare de lux în România, un gest probabil gândit ca un privilegiu pentru membrii de partid condamnați. Această decizie vine în contrast izbitor cu situația precară în care se află sistemul sanitar românesc, unde nu s-a construit niciun spital
nou în ultimii 33 de ani.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat recent că pentru 2024, bugetul Ministerului Justiției va crește ușor, destinându-se fonduri substanțiale pentru dezvoltarea sistemului judiciar, inclusiv construirea unor noi penitenciare. Această decizie a stârnit indignare în rândul cetățenilor, mai ales în contextul în care pensionarii din România se confruntă cu dificultăți financiare severe, ajungând în situații extreme de sărăcie și lipsuri.

Criticii acuză guvernul de irosirea resurselor publice pentru a asigura condiții de lux pentru infractorii cu legături politice, în timp ce nevoile esențiale ale populației sunt neglijate. Această decizie reflectă o discrepanță majoră între prioritățile actualei administrații și nevoile reale ale cetățenilor români.

Situația evidențiază o problemă profundă în sistemul de guvernare din România, unde interesul politic pare să primeze în fața bunăstării publice. Această abordare alimentează nemulțumirea generală și subminează încrederea în instituțiile statului, într-un moment în care România se confruntă cu provocări economice și sociale semnificative.

Related Articles

Back to top button