CRITICII

Valeriu Gheorghiță și Andrei Baciu sunt anchetați de DNA în dosarul achiziției de vaccinuri

În dosarul ajuns la Parlament pentru ridicarea imunității se arată că în cazul unuia dintre contractele pentru statul român semnat de fostul prim ministru Florin Cîțu, documentația de bază ar fi fost întocmită de Valeriu Gheorghiță și de către Andrei Baciu. Contractul este în atenția anchetatorilor DNA care verifică felul în care s-a derulat.

Gheorghiță Valeriu și Baciu Romică Andrei au solicitat prim-ministrului României de la acea vreme să analizeze oportunitatea achiziției de către România a unei cantități suplimentare de doze de vaccin împotriva COVID-19 produs de către Pfizer pentru un cost estimativ de aproximativ 125 de milioane de euro, și să dispună reprezentanților din cadrul Ministerului Sănătății în Comitetul Director pentru Vaccinuri de la nivelul Comisiei Europene transmiterea cât mai curând posibil a opțiunii Guvernului României privind accesarea de doze suplimentare de vaccin.

Doze care au și ajuns în România însă nu au fost folosite și chiar au fost lăsate să expire . Astfel , România a plătit o sumă enormă din bugetul statului inutil .

Related Articles

Back to top button