CRITICII

Iohannis tace mâlc – Rusia susține că România este în top 4 țări care furnizează armament Ucrainei

Am intrat în vizorul Rusiei. Guvernul României nu a făcut public niciodată eventualul sprijin militar pentru Ucraina, spre deosebire de restul țărilor din Occident. Anunțul a fost făcut de Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse.

”Cele mai mari cantități de armament au fost livrate Ucrainei de SUA, Marea Britanie, Polonia și România”, a declarat vineri Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Valeri Gherasimov, care a făcut afirmațiile într-un discurs oficial.

Gherasimov, cel mai influent militar din ierarhia rusă, a mai spus că ”totalitatea ajutorului financiar al Occidentului acordat Ucrainei a fost de aproape 100 de miliarde de dolari”.

Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse a făcut declarațiile la Moscova, într-un briefing în fața atașaților militari ai statelor străine. El a vorbit, în special, despre modul în care decurge invazia rusă în Ucraina, pe care a calificat-o drept ”operațiunea militară specială a Rusiei pentru protejarea Donbasului”.

Related Articles

Back to top button