CRITICII

Oare este corect? Nicolae Ciucă și-a crescut pensia cu 2.000 de lei, restul românilor primesc doar 125 de lei

Nicolae Ciucă, fostul general al armatei română, general pe timp de pace, a devenit premier acum un an. A fost premiat cu această funcție nu pentru pricepere și gradul ridicat de cultură ci datorită obedienței față de sistem, acel sistem care l-a ajutat permanent să urce.

Nicolae Ciucă are o pensie specială mai mare decât salariul președintelui. Pensia specială a lui Nicolae Ciucă este mai mare de 18.000 de lei. Suma este colosală pentru o țară sărăcă, în care mai bine de jumătate dintre cetățeni trăiesc sub limita sărăciei iar copiii pleacă la școală cu burta goală și cu pantalonii rupți.

Poporul român trebuie să facă sacrificii pentru ca o gașcă de privilegiați să o ducă bine.

Avem un milion de bătrâni care trăiesc cu doar 1.000 de lei pe lună. Această sumă este mică deoarece statul nu a indexat cu inflația cotizația lor la fondul de pensii. Există oameni care vor să dezbine și spui că acești pensionari nu au muncit. Afirmația este una falsă, pensia minimă se dă pentru cotizație completă la fondul de pensii, deci înseamnă că acești bătrâni au muncit o viață întreagă, unii și peste 40 de ani.

Nicolae Ciucă nu a muncit 40 de ani, el a ieșit la pensie aproape de 40 de ani. Exact când ai învățat și trebuie să oferi mai mult pentru țara ta, cei cu pensii speciale se retrag ca să ia și pensia și sume mari de bani din alte surse.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au decis să crească pensiile cu 12,5%, pe toate la fel. Acest lucru înseamnă că la pensiile mici se va pune doar 125 de lei în timp ce la pensiile mari se va pune 2.000 de lei sau mai mult. Pensiile speciale nu sunt pensii de contributivitate, sunt privilegii.

La un an de când a fost investit ca și premier Nicolae Ciucă și-a mărit singur pensia specială. Cum se spune la români cine -împarte, parte își face.

Related Articles

Back to top button