CRITICII

Primăria Sectorului 2, amendată cu 50.000 lei din cauza depozitelor ilegale de deșeuri

Primăria Sectorului 2 a fost sancționată cu o amendă de 50.000 de lei de către Garda de Mediu. Motivul amenzii este depozitarea necontrolată a deșeurilor în zona cartierului Tei-Toboc. Primarul consideră că amenda are motive politice și că contracandidatul său pentru fotoliul de primar, Rareș Hopincă, știa deja de această amendă înainte ca ea să fie făcută publică.

Depozitele ilegale de deșeuri identificate în zona respectivă includ reziduuri din construcții, PET-uri, ambalaje, hârtii și materiale textile. Amenda vizează mai multe terenuri, printre care Strada Steaua Roșie, insula Plumbuita, Șoseaua Pipera-Tunari, Strada Ferestrei și Șoseaua Petricani în apropierea căii ferate.

Primarul a declarat că zonele respective au fost curățate imediat ce au primit sesizarea de la Garda de Mediu. Totuși, el recunoaște că există zone în care cetățenii aruncă constant gunoaie, cum ar fi cele din apropierea lacului Colentina. Pentru a remedia această situație, s-a organizat o campanie de ecologizare a lacurilor, iar în ultimii trei ani au fost eliminate aproximativ 70.000 de tone de gunoi din apă.

De-a lungul timpului, au fost aplicate mai multe amenzi, dar acestea s-au dovedit ineficiente din cauza lipsei unei colaborări eficiente cu Garda de Mediu, care să permită confiscarea vehiculelor implicate în depozitarea ilegală a deșeurilor.

Related Articles

Back to top button