CRITICII

Județe la baroni: Ion Mocioalcă, un exponent al puterii absolute și corupte

Ion Mocioalcă, baronul PSD din Caraș Severin, a avut o ascensiune rapidă, de la inginer geodez la lider local, datorită conexiunilor și aranjamentelor politice. A avut afaceri dubioase și a fost implicat în diverse tranzacții ilegale, inclusiv preluarea ilegală a unor companii și exploatarea resurselor naturale. A avut legături strânse cu diverse figuri politice și de afaceri, inclusiv cu Gabriel Oprea și Victor Ponta. A fost implicat în diverse scandaluri și acuzații de corupție, fiind salvat de alți politicieni influenți. A ajuns să ocupe funcții importante în administrație și în partid, devenind un simbol al corupției și puterii abuzive în Caraș Severin.

Ion Mocioalcă a fost născut în 1958 și a absolvit Facultatea de Geodeziei din București. A devenit un baron local în județul Caraș Severin, deși a început ca inginer geodez. Mocioalcă a fost implicat în afaceri precum deschiderea unei consignații și a unui Cafe Bar, precum și în înființarea a două societăți comerciale.

A devenit șeful Organizației PDSR din Caransebeș și a avut legături strânse cu Gheorghe Pavel Bălan, președintele Consiliului Județean Caraș Severin.

Ion Mocioalcă a fost ales deputat în Parlamentul României și a fost criticat pentru gestionarea slabă a afacerilor sale și pentru obținerea unor diplome false. Acesta a fost implicat în diverse tranzacții și afaceri controversate, inclusiv în preluarea unor companii și în devalizarea stațiunii Băile Herculane. Ion Mocioalcă a deținut funcții importante în PSD-ul din Caraș Severin .

A fost inclus pe o listă de informatori la Securitate și a fost salvat de Sorin Frunzăverde. A devenit șeful comisiei de apărare și a eliminat oamenii lui Frunzăverde din funcții. Ion Mocioalcă a avut legături cu Rovana Plumb și a fost interesat de resursele minerale din județul Caraș Severin. Urmând să fie numit vicepreședinte al Curții de Conturi.

Related Articles

Back to top button