CRITICII

Jurnalista Sorina Matei îl compară pe Marcel Ciolacu cu un bișnițar din cei apăruți după perioada comunistă

Cum imediat după perioada comunistă existau acei valutiști apăruți pe la toate colțurile consignațiilor. Aceștia erau niște specimene aparte. Te uitai la ei ca la Zoo. Tot timpul se agitau, vorbeau, vindeau Kent, blugi turcești și cafea la suprapreț și încercau să fraierească trecătorii, justificându-se cu tot felul de invenții. Pe unii naivi îi fraiereau, dar dacă-i luai tare, deveneau agitați, agresivi , iar dacă ziceai că o să chemi Poliția, o luau la fugă.

Aceasta mărturisește că aceeași senzație pe care o avea în perioada comunistă când apărea unul din acești valutiști , o are acum cu Ciolacu .

,, Când apare Ciolacu , trebuie să-ți protejezi buzunarele, este gargaragiu, valutist, vrea să te facă, nu știe nimic dar vrea să vândă la suprapreț orice, oricărui naiv, gură căscată. Nu termină nicio idee, nicio propoziție, niciun cuvânt, se vede că n-a deschis în viața lui nicio carte, dar pentru orice își inventează justificări cam penibile. S-a prelins toată viața lui prin politică, în diverse combinageli, până a ajuns în vârful copacului și în mintea lui crede că este și important, inteligent, și că și merge. După cum vorbește, cred că nici măcar la un test de clasa a 4-a nu rezistă. Îi pică banii din buzunar sub bancă și scrie „miau” ca pisica.

Stilul ăsta de bișnițar l-a avut tot timpul PSD, de la Vanghelie încoace. Dar măcar Vanghelie nu și-a negat niciodată originile și nici condiția. Ciolacu este tipul de „bișnițar nou”, din ăla care-și neagă rădăcina, care vrea să accede și să se înavuțească. A abandonat șosetele flaușate, a descoperit icrele, Parisul, Dubaiul, Docuz, manșeta care iese din costum și pupincurismele Dănuței. Știți cum se zice: poți să scoți țăranul din sat, dar nu poți scoate și satul din țăran. Cam așa și cu prezidențiabilul Marcelino de Buzău.” , mărturisește Sorina Matei, revoltată.

Related Articles

Back to top button