CRITICII

Oficial, penală! Clotilde Armand a fost trimisă în judecată

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost trimisă în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 într-un dosar în care este acuzată că s-a autonumit manager de proiect într-un program anticorupție. Agenția Națională de Integritate a sesizat acest caz, acuzând-o pe Armand că a exercitat simultan funcția de primar și funcția remunerată de manager de proiect, încălcând astfel legea. Parchetul a anunțat că primarul este trimis în judecată pentru folosirea funcției în favoarea unor persoane.

Potrivit comunicatului de presă al Parchetului, în perioada mai-august 2022, Clotilde Armand a emis patru dispoziții care i-au adus beneficii materiale, în valoare totală de 18.720 lei. Aceste beneficii au constat în majorări ale indemnizațiilor lunare. De exemplu, pe 6 mai 2022, Armand și-a majorat indemnizația lunară cu suma de 3.744 lei, din care a încasat 2.191 lei în contul personal. Diferența reprezentând impozite și contribuții a fost reținută și transferată la bugetul de stat.

Ancheta a mai relevat că pe 7 iunie 2022, Armand și-a majorat indemnizația lunară cu suma de 5.616 lei, din care a încasat 3.285 lei în contul personal. Aceeași situație s-a repetat și în luna iulie 2022, când primarul și-a majorat indemnizația cu 3.744 lei, iar în luna august 2022, cu 5.616 lei. În ambele cazuri, Armand a încasat o parte din sumă în contul personal, iar diferența a fost reținută și transferată la bugetul de stat.

Aceste acțiuni au condus la trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1 pentru folosirea funcției în favoarea sa.

Related Articles

Back to top button