CRITICII

La București se vor face marile jocuri din Europa: Ursula von der Leyen a devenit mare favorită

Principala alianță de centru-dreapta a Uniunii Europene o va nominaliza pe Ursula von der Leyen pentru un al doilea mandat de președinte al Comisiei Europene la Congresul PPE, care va avea loc în martie, la București, dacă ea dorește să continue în această funcție, a declarat un europarlamentar german, informează Mediafax.

Ursula von der Leyen, de naționalitate germană, nu a anunțat încă dacă dorește un al doilea mandat la conducerea executivului UE. Actualul mandatul expiră la sfârșitul acestui an.

Daniel Caspary, care conduce grupul creștin-democrat german din Parlamentul European, a spus că se aștepta ca membrii Partidului Popular European (PPE) să o nominalizeze.

Partidului Popular European (PPE) o va nominaliza pe Ursula von der Leyen drept principala candidată pentru alegerile europene la Congresul din 6 și 7 martie. Dacă aceasta va vrea “ a spus Caspary.

Dacă Ursula von der Leyen va fi nominalizată drept candidată principală , în mod automat ea va fi nominalizată și la funcția de președintă a Comisiei. Ulterior, ea va prelua postul din fruntea Consiliului European. Ce spuneți ? Ați vrea să ne conducă tot Ursula ?

Related Articles

Back to top button