CRITICII

Ligia Deca: „Trebuie să vedem care este situația pe fiecare unitate de învățământ”. Numărul elevilor care nu au dat Bacalaureatul nu diferă de anii trecuți

Luni dimineața elevii din România au avut prima probă scrisă de Bacalaureat, la limba și literatura română. Ministrul Educației, Ligia Deca, a vorbit despre cei care nu s-au înscris pentru a da examenul de terminare a studiilor liceale, spunând că numărul acestora „se înscrie în numărul pe care îl vedem în general în ultimii ani”.

„Au fost cazuri de tipul neîncheierea situației, corigențe, sau sunt copii care pur și simplu au rezultate la olimpiade și se pot înscrie direct”, a mai transmis ministrul Educației.

Ministrul Deca mai spune că trebuie văzut care este situația pe fiecare unitate de învățământ și care sunt cauzele în fiecare situație.

„S-au înscris pentru susținerea acestor probe în prima sesiune peste 130.500 de candidați, din care peste 16.000 de candidați provin din promoțiile anterioare”, spunea Ministerul Educației pe 25 iunie.

Erau „peste 147.000 de elevi înscriși la începutul anului școlar curent în clasele a XII-a la zi și a XIII-a seral cu frecvență redusă”, potrivit datelor transmise în perioada simulărilor de la Bacalaurea 2023 de Ministerul Educației.


Potrivit unui anunț făcut de Ministerul Educației în ajunul primei probe scrise de la Bacalaureat 2023, numărul tinerilor înregistrați pentru examen depășește 130.500. Această cifră reprezintă o diferență de peste 16.500 față de numărul anunțat de Ministerul Educației la începutul anului școlar. În plus, există și aproximativ 16.000 de tineri înregistrați pentru sesiunea actuală din promoțiile anterioare. Astfel, se estimează că peste 32.500 de elevi care erau în clasa a XII-a/a XIII-a la începutul anului școlar nu se regăsesc pe listele de candidați la examenul de Bacalaureat.

Related Articles

Back to top button