CRITICII

Lovitură pentru Paul Stănescu. Parchetul European cere blocarea a 4,5 milioane de euro din afacerea ‘Stuful’ a familiei baronului PSD

Parchetul European a cerut blocarea plăților către cele două firme apropiate de baronul Paul Stănescu. Firmele solicitau bani europeni pentru recoltarea stufului din Deltă.

Potrivit unor surse, la finalul lunii februarie Parchetul European a solicitat APIA să blocheze plățile pe subvenția stufului până la finalizarea anchetei.

Este vorba despre plăți care se ridică la 4,5 milioane de euro și care ar fi trebuit să ajungă la două firme apropiate de liderul PSD Paul Stănescu.

Este încă un pas în ancheta care a fost deschisă de Parchetul European, după ce au apărut informații în spațiul public că această subvenție a fost special pregătită pentru firmele baronului PSD.

Șeful APIA a decis o anchetă. Ulterior a fost demis

Este vorba de bani europeni care trebuiau să se acorde pentru recoltarea stufului din Deltă. Este o premieră în agricultură care a fost posibilă după ce Parlamentul a decis că stufărișul din Delta Dunării poate fi considerat pășune.

Atunci ideea a fost promovată și de actualul ministru al Agriculturii, Florin Barbu, care era în Comisia de agricultură.

Related Articles

Back to top button