CRITICII

Lucian Bode, noul vicepreședinte al Camerei Deputaților. Ciucă: am luat decizia de a merge cu profesioniști în Guvern

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a anunțat miercuri că în ședința PNL, Lucian Bode a fost desemnat vicepreședinte al Camerei Deputaților. În ceea ce privește absența lui Bode din viitorul Guvern, Ciucă a menționat că în partid s-a luat decizia de a avea profesioniști în Guvern.

„Acum, la nivelul grupului deputaţilor, s-a luat decizia ca domnul secretar general să ocupe funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Ca atare, există o echilibrare între activitatea guvernamentală şi activitatea politică la nivelul PNL”, a spus Nicolae Ciucă, întrebat de ce Lucian Bode nu se mai regăseşte în noul Executiv condus de Marcel Ciolacu. Nicolae Ciucă a precizat că ”PNL şi-a asumat participarea la guvernare cu miniştri care reprezintă componenta profesională prin care să îndeplinească obiectivele guvernamentale”. ”De la bun început am asumat că putem avea o activitate politică cât se poate de intensă. Fără rezultate la guvernare, obiectivele noastre politice nu pot fi îndeplinite. (..) Nu au fost deloc rezultate proaste. Când vorbim de politică vorbim de rezultate la guvernare, de cealaltă parte rezultate în activitatea politică. Am luat decizia să mergem cu profesionişti în Guvern şi de cealaltă parte să ne ocupăm de tot ce înseamnă activitate politică”, a declarat Ciucă.

Greva profesorilor începută cu mai bine de 3 săptămâni în urmă, a dat peste cap rotativa guvernamentală. Luni, fostul premier, Nicolae Ciucă, și-a anunțat demisia, fiind înlocuit de către Marcel Ciolacu. Această schimbare guvernamentală nu a fost deloc o surpriză pentru nimeni, însă marginalizarea partidului UDMR a făcut vâlvă între partidele politice.

Related Articles

Back to top button