CRITICII

Marius Lulea: politicienii au tratat pe români precum o marfă de export, și-au vândut frații

În cadrul unui eveniment politic destinat diasporei Marius Lulea, scriitor și antreprenor, a declarat că partidele politice au tratat pe români ca pe o marfă de export.

„cum a spus și colegul, eu de meserie sunt inginer constructor.

și acum fac același lucru.

noi avem o altfel de costumație, mă duc la muncă cu o bluză cu anchior și o cămașă pe dedesubt, însă domnul președinte m-a rugat sau mi-a cerut să îmbrac haina de politician.

așa că astăzi am luat costumul pe mine. Am o cămașă și o cravată și fiecare dintre voi va trebui să lase salopeta și să se îmbrace pentru două, trei ore pe zi haina de politician.

dacă în țară avem 5 milioane de muncitori, în afara României sunt 6 milioane. sunt mai mulți români activi în afara țării decât în țară.

Așa că dacă voi nu vă Propuneți să vă implicați activ să veniți să candidați, să deveniți primari, să deveniți parlamentari, să știți că sunt șanse reduse să reușim pe termen scurt.

aud de la colegi că este foarte bine să facem instituții ca să vină în Românii acasă. românii nu vor veni acasă decât dacă aici și o vor duce mai bine.

deci noi ca să aducem pe români acasă trebuie să avem o economie reală, nu să exportăm cereale, să exportăm lemnul, petrolul, gazul, forța de muncă și să importăm produse scumpe.

vedeți dumneavoastră, ajung austriecii să ia cerealele de la noi și cu românii să facă pâine și să ne dea pâinea înapoi mai scumpă.

au ajuns austriecii să dețină proprietatea asupra petrolului românesc.

soluția este ca noi să folosim resursele de care dispunem aici acasă, să facem o economie reală și românii să fie bine plătiți, nu cu un salariu minim pe care îl propune PSD și PNL de 1500 și ceva de lei, sub 1600 RON.
Să știți că un sfert dintre români lucrează pe acești bani în țară pentru că în țară este sărăcie.

nu putem spune că Bucureștiul, Clujul sau Timișoara reprezintă România.

ce mai putem face ca să se întoarcă românii acasă: trebuie să ne apucăm și noi să construim autostrăzi, drumuri, școli, spitale nu s-a făcut un singur spital de către guvernul României în ultimii 33 de ani.

principala temere a românilor de afară de a se întoarce acasă nu mai sunt banii, este frica că se pot îmbolnăvi și aici în țară, da vă spunem noi, nu veți fi tratați. aici în țară este o bătaie de joc în sistemul medical.

va Trebui să facem spitale pentru acest lucru
și se pune întrebarea dacă putem reuși.

Eu lucrez în construcții. până acum cinci șase ani nu erau români care s-au întors acasă să lucreze în sectorul construcțiilor. de când a început să meargă acest sector, la mine Spre exemplu, cam 80% din cei care lucrează sunt români întorși din afara Țării. de ce: Pentru că au ajuns aici să câștige 1000 de euro, 2000 de euro pe lună
și chiar dacă e mai puțin decât afară stau alături de familie de soție, de copii și își pot permite să aibă o viață reală, nu să fie, cum au spus colegii și îmi cer scuze că folosesc acest termen, sclavi în Germania.

partea proastă este că astăzi suntem conduși de criminalii din 1989. Ei sunt cei care au distrus țara, au vândut-o și sunt cei care v-au vândut pe voi.

pentru că pentru ei românii sunt o marfă
trimisă afară să trimită 10 miliarde de euro în fiecare an acasă pe care ei îi delapidează.

din 10 miliarde de euro puteam să construim 2000 de km de autostradă în fiecare an.

Unde sunt banii, banii pe care voi trimiteți
sunt banii cu care ei și cumpără mașini scumpe ,își cumpără proprietăți în afara țării pentru că asta suntem noi pentru ei, suntem un produs pe care îl exportă.

o să mă opresc aici deoarece nu vreau să mă întind foarte mult și eu o să vreau să vă aplaud pe dumneavoastră
pentru că să știți: Unica soluție vine de la dumneavoastră, așa cam și în 1848
românii întorși de la Paris de la Berlin au fost cei care au făcut România”.

Related Articles

Back to top button