CRITICII

Marius Oprescu, vicepreşedintele CJ Olt, acuzat de omor din culpă, a participat la un nou termen al procesului penal

Marius Oprescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt şi preşedinte interimar al organizaţiei judeţene PSD Olt, a apărut în faţa instanţei Judecătoriei Slatina, unde este acuzat de ucidere din culpă în urma unui accident de circulaţie produs în octombrie 2013. În proces, judecătorul a decis ca bunicii paterni să fie introduşi în calitate de curator ai minorului supravieţuitor al accidentului.

Procesul a început în decembrie 2014, iar Oprescu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Accidentul a avut loc în timp ce Oprescu conducea o camionetă marca Toyota Hilux şi a intrat în plin în partea din spate a unei căruţe nesemnalizate. Trei săptămâni mai târziu, bărbatul victimă a accidentului a decedat. Oprescu a fost reţinut preventiv pentru diverse infracţiuni, iar procurorii l-au acuzat în final doar pentru ucidere din culpă.

El este însă în continuare cercetat penal pentru alte două infracţiuni: refuzul, împotrivirea ori sustragerea de a se supune recoltării probelor de sânge sau testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei, respectiv instigare la fals intelectual.

Related Articles

Back to top button