CRITICII

România se află pe o pantă descendentă economic.

Se vorbește tot mai des despre criza economică care ne va lovi după această perioadă în care economia românească a fost afectată. Ratele, dobânzile, facturile la energie și gaze, prețurile la alimente și carburant au crescut. Inflație este resimțită de fiecare dintre noi, a atins un nivel record în ultimul deceniu. Înaintea unei crize economice, inflația și dobânzile cresc.

Salariul minim pe economie a crescut de la 1 ianuarie 2022 cu 10,8%, astfel angajatul va avea în mână 1,524 lei. Faptul că salariul minim s-a mărit cu 138 lei nu schimbă lucrurile atâta timp cât prețurile au crescut.

Statul nu ne poate ajuta, România este încă departe de a-și achita datoriile. În 2009 ne-am împrumutat la FMI, iar în anul 2023 banii ar trebui returnați integral, 404.4 milioane de euro. Pentru a putea achita această datorie, un nou împrumut este inevitabil.

Conform declarațiilor liderului PNL, Florin Cîțu, situația este îngrijorătoare atunci când analizează datele înregistrate de economia României. În același timp, Adrian Câciu, actualul ministru al Finanțelor nu este de acord cu ceea ce spune Cîțu. Acesta este optimist și exclude varianta ca România să intre în recesiune sau să se împrumute de la FMI pentru a depăși impasul economic.

Între timp, joi 27 ianuarie 2022, Câciu a împrumutat 909,1 milioane de lei de la bănci.

În toată această perioadă PSD și PNL au fost la conducere, au gestionat jalnic economia românească și ne-au îndatorat și mai rău. S-au împrumtat mereu alți bani pentru a achita vechile datorii și cel mai probabil o să continue această tradiție.

Se poate observa că ne aflăm pe o pantă descendentă economic care nu ne permite să fim relaxați.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button