CRITICII

MINISTRUL AURESCU ESTE COMPLICE, ALĂTURI DE GUVERNATORUL DELTEI, PUS TOT DE PNL, DAR ȘI DE TOT GUVERNUL ROMÂNIEI! (Canalul Bâstroe)

Ucraina ignoră România și continuă, fără niciun fel de remușcare, lucrările care pot distruge pentru totdeauna Delta Dunării! În tot acest timp, Guvernul României acționează drept complice la acțiunile pe care Ucraina le desfășoară în Canalul Bâstroe!


În mijlocul scandalului legat de adâncirea Canalului Bâstroe, căreia România i se opune declarativ și despre care autoritățile ucrainene spun că este „doar pentru întreținere”, Ministerul Infrastructurii din Ucraina afirmă, într-o postare pe Twitter și apoi într-un comunicat oficial, că adâncimea de navigare pe Canalul Bâstroe a crescut de la 3,9 la 6,5 metri, pentru prima oară de la declararea independenței țării.
Aceste mesaje sunt date pe data de 17 februarie, la o zi după ce România a spus că nu este acord că Ucraina să facă lucrări de dragare pe Canalul Bâstroe, potrivit Ministerului de Externe!

Atât textul de pe Twitter, cât și comunicatul de pe site-ul ministerului infrastructurii ucrainean, au fost postate pe data de 17 februarie! În tot acest timp, ministrul de externe Bogdan Aurescu a afirmat într-una că nu e adevărat ce a apărut în spațiul public, că ucrainenii fac doar lucrări de întreținere! Exact, ministrul care trebuia să demisioneze în urma eșecului aderării la Schengen, timp de 3 zile susține că Ucraina nu face decât niște amenajări!

Mai mult, Bogdan Aurescu a fost trimis la plimbare de către Dmitro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, șeful diplomației ucrainene refuzând să comenteze pe marginea disputei privind Canalul Bâstroe.Ministrul Aurescu este complice la toată această minciună ordinară, alături de guvernatorul Deltei pus de PNL și de tot Guvernul României!
Avem de a face cu o tentativă clară de a ne minți pe față din partea guvernanților! Măcar ucrainenii au fost sinceri și ne-au spus încă de pe data de 17 februarie că ei au adâncit canalul.
Totuși, un lucru care trebuie remarcat din mesajul ministerului ucrainean este următorul pasaj: „Mulțumim partenerilor noștri europeni pentru susținerea acestui proiect al nostru în cadrul programului «Solidarity Lanes»”. Care parteneri europeni au fost de acord cu lucrările de dragare a Canalului Bâstroe? Care sunt statele care și-au dat acordul? A fost și România printre ele? Știe Comisia Europeană despre așa ceva?

Sunt întrebări legitime la care trebuie să primim răspunsuri atât de la București, cât și de la Bruxelles!
Nu avem nimic împotriva sprijinului umanitar pe care trebuie să îl acordăm Ucrainei, o țară care este supusă unui război de agresiune din partea Federației Ruse.
Dar trebuie să ne urmărim și noi interesul național. Iar în acest moment stoparea oricăror lucrări pe canalul Bâstroe reprezintă, sau ar trebui să reprezinte, o prioritate.
Tocmai de aceea solicităm Guvernului României să ia atitudine și să acționeze în interesul poporului român!

Related Articles

Back to top button