CRITICII

Vicepreședintele AUR avertizează că PSD și PNL pun în pericol construcțiile și agricultura prin eliminarea facilităților fiscale

Adrian Axinia, vicepreședintele AUR, avertizează că PSD și PNL intenționează să elimine facilitățile fiscale pentru construcții și agricultură, ceea ce va avea consecințe grave asupra acestor două sectoare economice importante. Potrivit afirmațiilor sale, această măsură propusă pentru acoperirea deficitului va adânci criza economică în România.

Axinia critică decizia celor doi lideri ai Guvernului, Marcel Ciolacu și Marcel Boloș, de a susține eliminarea facilităților fiscale, cu beneficii financiare de aproximativ 4 miliarde de lei, fără a lua în considerare pierderile semnificative care vor apărea în urma acestei acțiuni. Estimările arată că în primul an după eliminarea facilităților, vor fi pierdute aproximativ 100.000 de locuri de muncă, din care jumătate dintre lucrători vor alege să emigreze.

Pe lângă deficitul de forță de muncă care va crește cu 100.000 de lucrători într-un singur an, aproximativ 50.000 dintre aceștia alegând să plece peste hotare, se estimează că în următorii 7 ani producția pierdută în România va ajunge la 35 miliarde de euro, iar capacitatea de absorbție a fondurilor va scădea de la 50% la maxim 30%. Toate aceste consecințe ar fi pentru un venit suplimentar de doar 750 de milioane de euro la bugetul de stat”, a declarat deputatul AUR, Adrian Axinia.

Related Articles

Back to top button