CRITICII

Ministrul italian al Apărării declară:Franța și Polonia nu pot decide în numele NATO trimiterea de trupe în Ucraina

Franța și Polonia nu pot vorbi în numele NATO despre trimiterea de trupe în Ucraina, a declarat șeful Ministerului italian al Apărării într-un interviu pentru ziarul La Stampa.

„Franţa şi Polonia nu pot vorbi în numele NATO, care de la bun început nu a intervenit formal şi voluntar în conflict. Trimiterea de trupe la Kiev înseamnă un pas către escaladarea unilaterală, care va şterge calea către diplomaţie”, a spus el.

Ministrul a subliniat că țările occidentale continuă să susțină Kievul. În același timp, ei trebuie să se gândească la modul în care să ajute Ucraina „să recâștige libertatea, teritoriul și securitatea” într-un alt mod, și anume activând mai multe canale diplomatice.

Cu o zi înainte de aceasta declarație, ministrul polonez de externe a spus că trimiterea personalului militar din țările occidentale pe teritoriul Ucrainei nu poate fi considerată de neconceput. El a mai spus că apreciază inițiativa președintelui francez Emmanuel Macron,  privind posibilitatea trimiterii de militari din țările occidentale în Ucraina.

Related Articles

Back to top button