CRITICII

Reacție virulentă a unui neamț într-un supermarket cu acționari germani din România

Un neamț care a petrecut sărbătorile în România a observat că prețurile în supermarketuri sunt mai mari în comparație cu cele din Germania. El a remarcat că această tendință se aplică și altor magazine din România. Germanul a constatat că prețurile s-au dublat sau chiar triplat față de ultima dată când a fost în țară acum patru ani.

El a menționat că produsele alimentare, cum ar fi laptele, brânza, cârnații și carnea, sunt mai scumpe în România. De asemenea, a observat că și produsele de igienă, cum ar fi deodorantele și detergenții, au prețuri mai mari. Germanul a exprimat îngrijorarea față de prețurile ridicate care afectează persoanele cu salariul minim pe economie.

În contrast, salariile în România sunt mult mai mici decât cele din Germania. Germanul a subliniat faptul că România are a doua cea mai mare inflație din Uniunea Europeană, iar prețurile alimentelor au crescut peste media inflației. Studiile au arătat că unele prețuri ale alimentelor au crescut chiar și cu 25% într-un an.

Analiticii financiari au confirmat aceste observații ale germanului , subliniind discrepanța dintre inflația oficială și inflația resimțită de oameni. Compania de cercetare de piață Nielsen a raportat că prețurile din magazine au crescut în medie între 15-25% în 2023, mult peste inflația oficială de 8%.

Aceste constatări arată că prețurile mai mari din supermarketurile din România în comparație cu cele din Germania pot avea un impact negativ asupra consumatorilor români, în special asupra celor cu venituri mai mici.

Related Articles

Back to top button