CRITICII

Noi probleme la Podul de la Brăila

Rampa de acces spre viaductul care duce spre Podul peste Dunăre prezintă tasări pe malul din Brăila, iar constructorul ia în calcul forarea a 40 de stâlpi pentru a stopa tasarea. Aceasta este a doua oară când CNAIR semnalează această problemă, iar soluția temporară aplicată de constructor în trecut nu a rezolvat complet situația. Tasarea nu afectează stabilitatea podului, dar creează probleme în circulație și poate duce la costuri suplimentare în perioada de întreținere a podului.

Constructorul podului, a depășit toate termenele de finalizare ale proiectului. Deși lucrările sunt în mare parte finalizate, există încă neconformități și probleme nerezolvate, cum ar fi asfaltul de pe pod și drumul de legătură spre Comuna Jijila. Mobilizarea și ritmul de lucru sunt considerate scăzute, iar ultimul termen asumat de constructor este octombrie 2024.

Podul de peste Dunăre de la Brăila este cel mai mare pod suspendat din România și al treilea ca dimensiune din Europa, iar imaginea constructorului este afectată de problemele apărute în realizarea acestui proiect.

Related Articles

Back to top button