CRITICII

Noul Guvern susține feminismul: patru femei au funcții importante în politică

Schimbările politice petrecute în această săptămână se pare că aduc și surprize plăcute: patru femei liberale au fost propuse de PNL, astfel că s-a atins un nou record al prezenței feminine în lumea politică din România.

Raluca Turcan, Ligia Deca, Alina Gorghiu și Luminița Odobescu sunt cele care ocupă funcții ministeriale și reprezintă Organizația Femeilor Liberale (OFL) în noul Guvern. Partidul Național Liberal a venit cu propunerea, dorind astfel echilibrarea balanței de gen în partid și promovarea prezenței feminine în politica românească.

Organizația Femeilor Liberale anunță că acest număr record ale femeilor liberale implicate în Guvernul României nu poate fi decât un semnal pozitiv, întrucât o prezență sporită a genului feminin în structura politică este esențială în formarea unei societăți echilibrate și prospere. De asemenea, mișcarea Partidului Național Liberal, intenționat sau nu, este una remarcabilă și crește valoarea acestuia în ochii publicului larg, oferind curajul altor tinere să încerce să se implice în politica românească.

Amintim că funcțiile celor patru doamne liberale, reprezentante a sexului frumos, sunt următoarele: Ligia Deca este Ministrul Educației, Raluca Turcan este Ministrul Culturii, Luminița Odobescu este Ministrul de Externe și Alina Gorghiu este Ministrul de Justiție.

A venit momentul ca țara noastră să susțină egalitatea de gen, să promoveze mai mult femeile, inclusiv în lumea politicii. Să fie această mișcare făcută de PNL doar din interes și pentru a crea o imagine mai bună despre partid sau este o susținere în adevăratul sens al cuvântului?

Related Articles

Back to top button