OPINII

OPINIE. Cum sunt delapidate partidele de banii din subvenția publică

Partidele politice primesc în fiecare lună peste 20 de milioane de lei. Acești bani sunt pompați în contul bancar de subvenție în mod automat de AEP.

Când s-a decis ca partidele să primească bani de la stat s-au jurat politicienii că nu vor mai fura. Aceștia s-au dovedit niște escroci și au furat, ba chiar mai mult și mai organizat. Din moment ce doar subvenția publică este de ordinul a zeci de milioane de euro lunar, ordinul de mărime pentru furat s-a schimbat.

Acești bani nu sunt însă folosiți pentru partid și a conduce România mai bine. Cea mai mare parte a lor sunt delapidați de cei care conduc partidele.

Iată cum se face acest lucru:

În primul rând se angajează fictiv sau la salarii supraevaluate persoane, rude, apropiați ai politicienilor aflați la conducere.

În al doilea rând se plătesc sondaje de opinie și tot felul de analize prin care să îi mintă pe români. Contractele se fac pe sume mari de bani și apoi se împart. Spre exemplu Vasile Dâncu avea un așa institut de sondaje și contracte cu PSD.

O altă metodă o reprezintă plata serviciilor de presă și propagandă. Aici se dau sume colosale către presă, mai ales către televiziuni. Acestea încasează bani mai ales de la PSD și PNL. Se plătesc apoi taxele, se scot dividende și o bună parte din bani se întorc cash la cei care au făcut plățile. În general președinții de partide și cercul de conducere sunt cei care beneficiază de această mită.

Apoi mai apar tot felul de servicii fictive sau supraevaluate.

Un singur partid politic nu folosește deloc subvenția publică: AUR. Alianța pentru Unirea Românilor a decis că acești bani nu se justifică, așa că preferă să construiască un spital.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button