CRITICII

Parlamentul European se confruntă cu acuzații de hărțuire și abuz de putere! Toate aceste acuzații au pornit de la mărturiile asistenților de europarlamentari

Mărturii șocante apar într-un nou dosar ce include conducerea europeană. Unii europarlamentari se comportă de parcă ar fi regi, iar sistemul le permite să-și hărțuiască angajații. Mărturiile mai multor foști asistenți de la Bruxelles descriu un loc de muncă toxic în care abuzurile sunt la ordinea zilei.

Florina, o tânără cu aspirații politice , ne-a mărturisit ca a trăit o dramă în încercarea de a deveni europarlamentar . Aceasta era asistentă unui cunoscut europarlamentar, care a hărțuit-o mai mulți ani la rând, acesta a încercat să o cucerească prin diverse cadouri , de la flori până la un telefon scump , văzând ca nici o încercare nu dă roade , bărbatul a recurs la umilințe și comportament nepotrivit :
Citez :
Îmi spunea să merg în fața lui și a recunoscut la un moment dat că vrea să se uite la fundul meu. I-am spus că este inacceptabil. Multe remarci fizice, «ar trebui să te îmbraci mai mult în fustă, știi că ai craci frumoși, ce mironosiță ești». Vorbea cu organele masculine tot timpul, îl rugam, «când mergi cu mine pe coridor nu-ți bagi alea în toate cele». I-am zis că aici oamenii nu se comportă așa”, mărturisește Florina .

Florina și-a dat demisia, dar a lăsat în urmă multe alte colege care sunt obligate să suporte comportamentul bădărănesc al europarmentarilor, pentru a putea avea un venit și ce pune pe masă.

Angajații sau foștii angajați intervievați sub protecția anonimatului de către site-ul Politico descriu coșmarul prin care au trecut, din cauza europarlamentarilor. Hărțuirea șefilor le-a creat anxietate, sindrom posttraumatic sau chiar i-a dus în pragul suicidului.

Problema nu este doar psihologică sau de suprasolicitarea angajaților, ci chiar și de hărțuire sexuală.

Cei care au trecut prin astfel de probleme cu șefii descriu o instituție care refuză să recunoască că politica anti-hărțuire este inadecvată și trebuie reconsolidată.

Related Articles

Back to top button