CRITICII

Pensionarii îndura foamea ca să aibă bani de medicamente

Marcel Ciolacu, liderul PSD, susține că este îngrijorat de situația pensionarilor și anunță o creștere a pensiilor de doar 150 de lei pentru 1 milion de români. Această creștere este nu doar insuficientă, ci și lipsită de respect, având în vedere inflația galopantă și creșterea prețurilor.

În plus, Ciolacu pare să fie preocupat de dispute cu diferiți „inamici invizibili” în loc să se concentreze pe nevoile reale ale pensionarilor.

În timp ce el se luptă cu morile de vânt, pensionarii români se zbat să supraviețuiască cu venituri mizerabile, în condițiile în care costul vieții a crescut exponențial.

Diferența dintre această „creștere” simbolică a pensiilor și beneficiile de care se bucură clasa politică este revoltătoare. De exemplu, Nicolae Ciucă a primit un supliment de peste 2.500 de lei la pensie. În același timp, pensiile speciale continuă să crească la niveluri exorbitante, lăsând pensionarii obișnuiți cu măriri de pensie simbolice de 150 de lei.

Situația devine și mai gravă când auzim poveștile pensionarilor care se luptă să supraviețuiască zi de zi.

Mulți dintre ei sunt nevoiți să aleagă între mâncare și medicamente, iar în locuințele lor, frigul este o prezență constantă. Această creștere de 150 de lei este o insultă la adresa sacrificiilor pe care le fac în fiecare zi pentru a se descurca.

Related Articles

Back to top button