CRITICII

Petrișor Peiu denunță închiderea minelor de cărbune ca fiind o acțiune împotriva intereselor naționale

Profesorul Petrișor Peiu, specialist în economie, a criticat proiectul Guvernului României de a închide toate minele până în 2030, în cadrul emisiunii „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM. Potrivit Romanian Global News, profesorul a discutat despre efectele acestei decizii și a subliniat paradoxul în care se află țara noastră.

Peiu a evidențiat faptul că, în timp ce România închide minele treptat, în anul 2022 exploatarea minelor de cărbune a crescut la nivelul Uniunii Europene. Acest lucru arată lipsa unei strategii și a unei viziuni din partea Guvernului, care pare să urmeze inițiativele UE fără să țină cont de realitate. Decizia de a închide minele pe motive de mediu este percepută de Peiu ca fiind dăunătoare și lipsită de fundament.

De asemenea, profesorul a criticat faptul că România a închis minele fără a le conserva, ceea ce a dus la distrugerea echipamentelor și la pierderea locurilor de muncă calificate.Încă o dată Guvernul nostru demonstrează că nu are nicio strategie, nicio viziune și este rupt de realitate și că se raliază cu servilism inițiativelor nocive ale UE care impune închiderea minelor pe motive de mediu. Mai mult decât atât, în stilul caracteristic, România, de fiecare dată când a decis dezafectarea unei mine, a închis-o pur și simplu, fără a o pune în conservare, ceea ce a dus la distrugerea aparaturii, dar și la pierderea lucrătorilor calificați.

În contextul dezbaterilor privind schimbările climatice, Peiu a menționat că Uniunea Europeană este deschisă să coopereze într-un plan climatic care implică intervenția asupra vremii sau blocarea razelor solare, deși există riscuri semnificative asociate acestor idei. Profesorul a recomandat celor care promovează astfel de concepte să solicite ajutor de specialitate, subliniind pericolul de a induce o isterie climatică fără fundament în întreaga Europă.

Related Articles

Back to top button