CRITICII

Relația Ciucă-Ciolacu s-a terminat: PNL refuză cu tărie eliminarea facilităților fiscale în IT, construcții, agricultură și industria alimentară

Liberalii au discutat poziția partidului cu privire la eliminarea facilităților fiscale în domeniile IT, construcții, agricultură și industria alimentară. Luni dimineața, PNL a avut programate două ședințe importante pentru a coordona activitatea politică și guvernamentală și pentru a discuta subiectul în cadrul Biroului Executiv.

În contextul în care aceștia se opun vehement intenției pe care o are opoziția, PSD și Marcel Ciolacu, de a elimina parțial aceste facilități, liderii PNL, inclusiv președintele Nicolae Ciucă și secretarul general Lucian Bode, au participat la ședința de coordonare de la ora 8:00. Apoi, de la ora 9:00, când a avut loc ședința Biroului Executiv, în care s-au discutat, chipurile, în detaliu măsurile propuse.

Această temă a devenit urgentă în urma declarațiilor premierului Ciolacu, care aparent a pledat pentru eliminarea parțială a facilităților fiscale și a afirmat că a sosit momentul să se pună capăt excepțiilor fără sfârșit. Ulterior, au apărut informații că facilitățile fiscale pentru personalul din construcții, agricultură și industria alimentară vor fi eliminate din luna septembrie, ceea ce ar însemna ca angajații din aceste sectoare să plătească o contribuție de sănătate de 10% din venitul brut. Cum s-ar spune, liberalii vor să lovească iar și iar propunerile guvernului Ciolacian, pentru că știm cu toții că veșnica metoda de promovare a celor două partide este de a da cu pietre unul spre celălalt, în loc să facă ceva pentru țara pe care susțin că o iubesc atât de mult.

Poziția PNL în această chestiune va fi dezbătută și într-o ședință a liderilor coaliției, după cele două ședințe ale partidului. Liberalii se opun eliminării, fie și parțiale, a facilităților fiscale, iar discuțiile de astăzi vor fi cruciale în definirea poziției lor oficiale în acest sens.

Related Articles

Back to top button