CRITICII

Politicianul controversat Adrian Țuțuianu va conduce super ministerul cu salarizare generoasă

Într-o mișcare recentă, premierul Marcel Ciolacu a înființat Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), o nouă instituție cu puteri extinse asupra companiilor de stat. Această agenție va fi condusă de Adrian Țuțuianu, un politician extrem de controversat cu o reputație fluctuantă.

Potrivit hotărârii premierului, personalul AMEPIP va beneficia de un salariu de invidiat, egal cu cel al funcționarilor publici din Guvern, majorat cu 50%. Această promisiune salarială generoasă a făcut ca această poziție să devină foarte atractivă.

În urma negocierilor politice, s-a decis ca președintele AMEPIP să fie numit de PSD, în timp ce doi vicepreședinți vor fi numiți de PNL. Cu toate acestea, informațiile recente indică faptul că Adrian Țuțuianu, actualul secretar general adjunct al Guvernului, va prelua conducerea acestei agenții controversate. Țuțuianu este cunoscut pentru implicarea sa în politica județului Dâmbovița, având experiența de lider al organizației județene a PSD și chiar al funcției de ministru al Apărării în trecut. Ulterior, a trecut la Pro România, iar în prezent, în cabinetul Ciucă, a revenit în rândurile PSD, fiind numit secretar general adjunct al Guvernului.

Astfel, premierul Marcel Ciolacu pare hotărât să numească pe Adrian Țuțuianu în fruntea acestui super minister numit Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice, o decizie care atrage atenția și stârnește controverse în rândul opiniei publice.

Related Articles

Back to top button