CRITICII

Premierul Ciolacu: Legea pensiilor speciale va fi atacată la CCR, iar reformele vor continua în ciuda riscurilor

Într-o declarație recentă, premierul Marcel Ciolacu a afirmat că este convins că legea pensiilor speciale va fi atacată la Curtea Constituțională a României (CCR). Referindu-se la legea interzicerii cumulului pensiei cu salariul, Ciolacu a subliniat că amendamentele controversate nu au fost realizate în favoarea unor categorii profesionale, ci sunt în conformitate cu cerințele Comisiei Europene, astfel încât România să nu încalce jaloanele stabilite în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Premierul a menționat că, în cazul în care CCR va constata elemente de neconstituționalitate, se va organiza o sesiune extraordinară a Parlamentului în vara acestui an, până pe 31 august, pentru a asigura îndeplinirea tuturor jaloanelor din a treia cerere a PNRR și pentru a depune cererea respectivă până la data limită de 1 septembrie.

În ceea ce privește amendamentele referitoare la cumulul pensiei cu salariul, premierul a respins acuzațiile că acestea ar favoriza anumite categorii profesionale, în special magistrații. El a subliniat că aceste amendamente au fost necesare pentru a respecta cerințele PNRR și a menționat că discuțiile cu Comisia Europeană continuă pentru a încheia negocierile.

Marcel Ciolacu a evidențiat importanța reformelor în justiție, poliție și armată în contextul internațional tensionat și a subliniat că intenționează să ducă toate reformele până la capăt, indiferent de riscuri.

„O Românie cu reforme, care o să vă asigure un trai mai bun și o altă abordare a României sau dorim ca întotdeauna când se întâmplă o reformă să scoatem ce e mai rău din ea, ca cineva s-o întrerupă. Cu tot riscul, voi duce toate reformele până la capăt”, a concluzionat Ciolacu.

Camera Deputaților a adoptat recent proiectul de lege privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat, cu introducerea unor excepții pentru anumite categorii profesionale. Noul proiect de lege include și amendamente care oferă garanții magistraților și militarilor că nu vor exista schimbări semnificative în următorii cinci ani.

Astfel, premierul Marcel Ciolacu reafirmă determinarea Guvernului de a continua reformele și de a respecta cerințele PNRR, în ciuda posibilelor contestații și a riscurilor implicate, dar când vom vedea și rezultate?

Related Articles

Back to top button