CRITICII

Preşedintele croat afirmă că ţara sa nu are niciun cuvânt de spus în deciziile NATO și că toate sunt luate la Washington

Preşedintele croat Zoran Milanovic, a subliniat că ţara sa nu are un cuvânt de spus în procesul de luare a deciziilor în cadrul NATO, toate deciziile fiind luate la Washington. El a criticat deciziile cruciale luate fără participarea Croaţiei şi a altor ţări, menţionând că NATO a avut decizii prosteşti în trecut. Milanovic a acuzat UE şi SUA de o atitudine ostilă faţă de croaţii din Bosnia-Herţegovina şi a criticat premierul Plenkovic pentru lipsa de acţiune în acest sens.

Milanovic a făcut remarci critice la adresa preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi a anunţat intenţia de a candida la alegerile legislative anticipate din 17 aprilie.

Viaţa politică croată a fost marcată de anunţul candidaturii lui Milanovic, care a fost blocată de Curtea Constituţională. Cu toate acestea, Milanovic a declarat că nu va demisiona şi speră să devină premier după alegeri. Analiştii politici consideră că anunţul său a crescut şansele partidelor de stânga la alegerile anticipate.

Related Articles

Back to top button