CRITICII

Românii nu cred că UE are impact asupra vieții lor

Un sondaj realizat de către EUROBAROMETRU arată faptul că românii se clasează pe locul 1 în topul tăriilor care nu au încredere în politica Uniunii Europene .

Unul dintre principalele motive pentru care românii nu cred că UE are un impact asupra vieții lor se datorează faptului că fondurile europene nu ajung la cetățenii de rând . În ciuda faptului că Uniunea Europeană oferă un sprijin financiar semnificativ României , mulți cetățeni consideră ca aceste fonduri sunt furate de către politicienii români fără ca Uniunea Europeană să intervină într-un fel . Această percepție este alimentată de către lipsa de transparență și responsabilitate în distribuirea fondurilor europene , precum și de corupția și ineficiența Guvernului Român .

Acoperirea media negativă asupra Uniunii Europene reprezintă un alt motiv , mass media se concentrează adesea să expună aspectele negative ale politicii Uniunii Europene și întâmplările cu impact dramatic . Acesta expunere creează dezamăgiri în rândul cetățenilor .

Related Articles

Back to top button