CRITICII

Sabin Gherman: 9 din 10 firme vor fi rase în urma politicii fiscale a lui Ciolacu

Sabin Gherman, cunoscut critic politic și gazda unui podcast popular, a lansat o serie de critici severe la adresa premierului român, Ciolacu, într-un episod recent al podcastului său. Gherman a atacat planurile premierului de a crește impozitele pentru firme și de a menține pensiile speciale, avertizând că aceste măsuri ar putea avea consecințe grave asupra economiei naționale.

„Practic, 9 din 10 firme vor fi rase”, a declarat Gherman referindu-se la creșterea de până la cinci ori a impozitelor pentru firme. Potrivit lui Gherman, această creștere a impozitelor nu se va aplica doar pe profit, ci pe cifra de afaceri, ceea ce ar putea însemna că firmele cu profituri mici sau chiar zero ar putea fi grav afectate.

În plus, Gherman a criticat decizia lui Ciolacu de a menține pensiile speciale, care costă 2 miliarde de euro pe an. Acesta a avertizat că această decizie ar putea duce la pierderea a 3,1 miliarde de euro din Planul Național de Redresare, dacă România nu este dispusă să renunțe la aceste pensii de lux.

Gherman a fost de asemenea critic la adresa refuzului guvernului de a implementa reforme administrative și teritoriale care ar putea înjumătăți aparatul bugetar. „Reforma administrativ teritorială ar înjumătăți aparatul bugetar, n-o facem pentru că ne sar baronii în cap și baronii trebuie hrăniți cu bani publici”, a declarat el.

Related Articles

Back to top button