CRITICII

Programul politic al AUR: reducerea taxelor pe muncă și salarii, investiții în trenuri de mare viteză, școli și spitale

Măsurile economice susţinute de AUR în programul de guvernare, prezentate joi de prim-vicepreşedintele partidului, Marius Lulea, vizează simplificarea politicii fiscale; în acest sens, pentru companiile cu o cifră de afaceri (CA) mai mică de 5 milioane de euro va fi stabilit un impozit pe CA de 2%, iar pentru companiile cu cifra de afaceri egală sau mai mare de 5 milioane de euro se va aplica un impozit pe profit de 16%.

Totodată, companiile care nu îşi declară profiturile în România vor fi taxate cu 1% din cifra de afaceri.

„AUR propune şi vom face o simplificare a fiscalităţii. Trebuie să rămână mai mulţi bani la dispoziţia firmelor româneşti şi a salariaţilor. Pentru firmele mici cu o cifră de afaceri până în 5 milioane de euro, AUR propune un impozit simplificat de 2% din cifra de afaceri. (…) Pentru cei care nu sunt corecţi cu poporul român şi care nu îşi declară profiturile în România se va institui o taxă de 1% din cifra de afaceri. (…) Va trebui statul să creeze bănci pentru agricultură, Banca Agricolă, Banca pentru Dezvoltare, care să ajute companiile şi administraţiile publice şi o Bancă Românească pentru Locuinţe şi Consolidare. Este nevoie ca românii să se crediteze la fel cum se creditează şi ceilalţi europeni, la dobânzi corecte”, a susţinut Lulea.

Prim-vicepreşedintele AUR a adăugat că o soluţie pe care AUR o va lua din prima zi de guvernare o reprezintă „taxarea muncii până la nivelul de maxim 25% din salariu pentru primii 5.000 lei”.

„De asemenea, trebuie crescut salariul minim de la valoarea absurdă de astăzi până la cel puţin 5.000 lei salariul brut. Vom creşte gradual, în 2 – 3 ani să ajungem la acel nivel”.

El a subliniat că AUR „cu siguranţă” nu va creşte vârsta de pensionare şi a precizat că partidul garantează românilor că nu se va renunţa la moneda naţională.

„Vă garantăm că nu se va introduce nicio monedă digitală obligatorie. Românii trebuie să fie liberi să opteze dacă doresc să folosească numerar sau cardul. Numerarul va exista în continuare”, a conchis Lulea, la evenimentul AUR dedicat programului de guvernare „Reconstruim România – Programul de guvernare AUR în 15 puncte!”.

Related Articles

Back to top button