CRITICII

Salarii uriaşe în compania de stat care, deocamdată, n-a construit nici 1 km de autostradă. Directorul câștigă 10.000 de euro pe lună

Media „câştigului mediu pe salariat” la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), compania de stat care, deocamdată, n-a construit nici un kilometru de autostradă, este de 17.744 de lei pe lună.

Abia pe 27 martie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat un Ordin de ministru prin care Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR) va prelua de la CNAIR primele şapte proiecte. Transferul investiţiilor ar urma să se facă în termen de 90 de zile. Cei care vor lucra acolo vor avea salarii regeşti.

Potrivit proiectului bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2024, Compania Naţională de Investiţii Rutiere S.A. va avea 57 de angajaţi iar cheltuielile cu personalul pentru anul 2024 sunt de 14.319 de euro lei pe luna, fără să includem superiorii.

De la 26 martie 2024, salariul directorului general este de 10.000 de euro pe lună. Preşedinte al Consiliului de Administrație al CNAIR este Sorin Bota, un fost deputat PSD.

Related Articles

Back to top button