CRITICII

Sărăcia din România îi împinge pe români să își vândă sângele pentru bani

Centrele de Transfuzii din țară nu mai fac față numărului mare de donatori de sânge, după ce valoarea tichetelor de masă pe care aceștia le primesc a crescut de peste 4 ori de la începutul anului: de la 67 de lei la 280 de lei. Mai mult, donatorii primesc o zi liberă și o reducere de 50% la transportul în comun.

Măsura a fost luată pentru a crește numărul de donatori, având în vedere că centrele de transfuzii erau mereu în criză de sânge.

Centrul de donare de la Ploiești a restricționat deja numărul posibil de donatori , lăsând un mesaj public pe rețeaua de socializarea Facebook : ”Vă mulţumim, stimaţi donatori, pentru că doriţi să donaţi sânge! Datorită fluxului mare de donatori suntem nevoiţi să restricţionăm numărul de donatori admişi zilnic! Vă anunţăm pe această cale că vom primi la donare doar donatori care au mai donat în ultimii cinci ani! Mulţumim pentru înţelegere ! “

Cu această situație se confruntă și Bucureștiul , anul trecut, în medie, 170 de persoane au intrat zilnic în Centrul de Transfuzie Sanguină din București. În primele zile ale anului, numărul a fost chiar și dublu.

Related Articles

Back to top button