CRITICII

Scandalul cheltuirii banilor publici pentru concedii mascate în cursuri de formare profesională zguduie județul Sibiu

Un adevărat delir pe bani publici a fost dezvăluit în ultimele zile în numeroase primării și instituții publice din județul Sibiu. Sub pretextul participării la cursuri de formare profesională sau de perfecționare, mulți funcționari pleacă în concedii la mare, suportate de stat. Ofertele achiziționate de primării dezvăluie că aceste deplasări au mai mult legătură cu vacanțele și mai puțin cu dezvoltarea profesională, deoarece funcționarii pot lua cu ei un însoțitor și doi copii, fără să plătească.

Reprezentanții Lectoform Consulting, firma care oferă aceste cursuri, susțin că acestea se desfășoară într-adevăr. „La Olimp nu oferim și excursii de socializare. Cursurile de formare durează opt ore pe zi. Este adevărat că în prezent nu se fac opt ore în fiecare zi”, a declarat unul dintre reprezentanții companiei pentru Turnul Sfatului, referindu-se la un funcționar al Primăriei Brădeni care a apelat la serviciile lor. În opinia reprezentantului firmei, este greșit să considerăm că aceste cursuri de formare sunt de fapt concedii plătite din banii publici pentru funcționari. „Dacă hotelurile oferă doar camere duble și nu single…”, a justificat reprezentantul companiei bonusul referitor la cazare și masă gratuite pentru însoțitor și copii.

Primăria comunei Șelimbăr, una dintre cele mai bogate comune din județ, a început luna iulie cu mai multe achiziții directe pentru „servicii de formare profesională și cazare aferentă”.

Adelina-Maria Oană, fiica viceprimarului comunei Șelimbăr, Cornel Oană, a fost trimisă într-un curs de perfecționare în „stare civilă și evidența populației”. Fiica este angajată la primărie, unde tatăl său deține funcția de viceprimar.

Related Articles

Back to top button