CRITICII

Scandalurile ascunse sub mâna mafiei PSD/PNL: Azilele groazei și vânzarea controversată a CFR Marfă și Hidroelectrica

În timp ce atenția publică este concentrată asupra scandalului azilelor, două evenimente economice de amploare sunt aproape neobservate. CFR Marfă se află în iminența falimentului, iar 20% din acțiunile Hidroelectrica au fost vândute. Acestea sunt doar câteva dintre problemele grave cu care se confruntă România. Într-o dezvăluire zguduitoare, adevărata tragedie românească a fost ținută sub tăcere de sistemul mafiot PSD/PNL, care a distras atenția publicului prin detonarea scandalului azilelor groazei. Cu toate că dezvăluirile despre grozăviile din Ilfov circulau deja de peste șase luni, două evenimente de o importanță majoră au trecut neobservate.

Primul este falimentul iminent al CFR Marfă, una dintre cele mai mari companii feroviare din România. Comisia Europeană a insistat asupra desființării societății de stat, invocând un ajutor de stat acordat în 2013, și solicitând acum returnarea acestuia. Datoria uriașă a CFR Marfă către stat este de o asemenea magnitudine încât vânzarea integrală a patrimoniului său nu va fi suficientă pentru a o achita. Recent, CFR Marfă a anunțat vânzarea a jumătate din locomotive și peste 7.000 de vagoane, prin intermediul ANAF, ceea ce a ridicat semne de întrebare cu privire la transparența și corectitudinea procesului de vânzare.

Cel de-al doilea eveniment ține de Hidroelectrica, una dintre cele mai importante companii de energie din România. Fondul Proprietatea a decis să iasă de pe piața din România prin vânzarea a 20% din acțiunile sale la Hidroelectrica, obținând astfel o sumă uriașă de 1,8 miliarde de euro. Cu toate acestea, mulți investitori nu conștientizează că Hidroelectrica se află într-o situație dezastruoasă, fiind incapabilă să-și factureze clienților. Există temeri că, în curând, statul român va declara că Hidroelectrica trebuie privatizată, lăsând întrebări cu privire la motivele și consecințele acestei decizii.

În spatele acestor scandaluri, se ascunde o realitate tulburătoare: statul român pare să se lupte doar pentru interesele altora. Mai mult, există informații nesigure conform cărora locomotivele și vagoanele vândute de CFR Marfă ar putea ajunge în posesia interlopului Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondial. Acest caz evidențiază falimentul statului și influența nocivă pe care mafia PSD/PNL o exercită asupra acestuia.

Astfel, dezvăluirile recente arată că în România există mai multe probleme grave decât s-a crezut inițial. Azilele groazei, falimentul iminent al CFR Marfă și controversata vânzare a Hidroelectrica adâncesc criza și instabilitatea în țară, punând sub semnul întrebării interesul și integritatea sistemului politic actual.

Related Articles

Back to top button