CRITICII

Sistemul fanariot modern: PSD și PNL – arhitecții disperării românilor

În România de azi, sub guvernarea PSD-PNL, cetățenii sunt împovărați de un sistem fiscal asfixiant, unde aproape jumătate din salariul muncit greu se evaporă în taxe, accize și TVA.

Milioane de români care, după ce contribuie generos la bugetul statului, se simt abandonați și umiliți de același sistem care ar trebui să-i protejeze.

Când vine vorba de justiție sau siguranță, statul pare să-și întoarcă fața. Dosarele se pierd în labirintul birocratic, iar victimele agresiunilor rămân fără sprijin, în timp ce agresorii beneficiază de o impunitate scandaloasă. În același timp, sistemul de pensii speciale rămâne un bastion al privilegiilor nejustificate, un simbol al inegalității care sfidează orice noțiune de echitate socială.

În acest context, nepotismul și corupția înfloresc, transformând instituțiile statului în afaceri de familie, unde competența și meritocrația sunt înlocuite cu loialitatea față de partid. Serviciile secrete, poliția, și alte instituții critice par să servească mai mult interesele politice decât pe cele ale cetățenilor.

Realitatea este sumbră: un număr tot mai mare de români, împinși de disperare, sunt gata să voteze cu „un partid extremist”, în speranța că, prin destabilizare, sistemul actual, fanariot, criminal și corupt, va fi zdruncinat din temelii.

PSD și PNL, prin guvernarea lor, au reușit să distrugă încrederea în instituțiile statului.

Este timpul pentru o schimbare radicală, pentru o reformă profundă care să pună cetățeanul și nevoile sale la baza oricărei politici publice.

Românii merită mai mult decât un sistem care lucrează doar pentru „ei” – o clasă politică și bugetară deconectată de realitățile și suferințele poporului.

Silviu Tănase

Related Articles

Back to top button