CRITICII

Sondaj CNN: Peste 60% dintre americani spun că președinția lui Joe Biden a fost un eșec

Donald Trump continuă să mențină un avantaj în sondaje față de președintele Joe Biden pe măsură ce campania electorală avansează, potrivit unui nou sondaj CNN realizat de SSRS. Potrivit datelor, opiniile despre primul mandat al fiecărui candidat par acum să funcționeze în favoarea lui Trump, majoritatea americanilor spunând că, privind în urmă, mandatul lui Trump ca președinte a fost un succes, în timp ce o mare majoritate spune că al lui Biden a fost până acum un eșec.

Sprijinul pentru Trump în rândul alegătorilor înregistrați se menține constant la 49% într-o confruntare cu Biden, la fel ca în ultimul sondaj național CNN privind alegerile din ianuarie. Joe Biden este cotat la 43%, în scădere față de 45% înregistrat în urmă cu trei luni.

Privind în urmă, 55% dintre americani spun acum că văd președinția lui Trump ca pe un succes, în timp ce 44% o consideră un eșec. Într-un sondaj din ianuarie 2021, realizat chiar înainte ca Trump să își încheie mandatul și la câteva zile după revoltele din 6 ianuarie de la Capitoliu, 55% au considerat mandatul său ca președinte un eșec.

În ceea ce-l privește pe Biden, 61% spun că președinția sa până acum a fost un eșec, în timp ce 39% spun că a fost un succes. Procentajul reprezintă o involuție față de luna ianuarie 2022, după primul an de mandat, când 57% au considerat primul său an drept un eșec, iar 41% un succes.

Republicanii sunt acum mai uniți în jurul ideii că președinția lui Trump a fost un succes decât sunt democrații când se raportează la Biden. În ansamblu, 92% dintre republicani consideră că mandatul lui Trump a fost un succes, în timp ce doar 73% dintre democrați spun că cel al lui Biden a fost un succes până acum. Dintre independenți, 51% spun că președinția lui Trump a fost de succes, în timp ce doar 37% consideră că președinția lui Biden este un succes.

Există o oarecare suprapunere în ceea ce privește realizările celor mai recenti doi președinți, 14% dintre americani spunând că ei consideră că ambele mandate sunt eșecuri, în timp ce 8% spun că ambele sunt succese. Aproximativ jumătate dintre alegătorii înregistrați, 47%, consideră că președinția lui Biden de până acum este un eșec, deși spun că cea a lui Trump a fost un succes, în timp ce doar 30% spun că a lui Biden a avut succes și că a lui Trump nu. Opinia publică a foștilor președinți crește în general retrospectiv, deși niciun alt președinte modern nu a încercat o revenire similară cu a lui Trump după o înfrângere electorală.

Opiniile negative asupra administrației lui Biden s-au menținut în mare parte pe tot timpul președinției sale. În noul sondaj, 60% dezaprobă modul în care a gestionat el țara și 40% aprobă, aproximativ la fel ca în sondajele CNN din urmă cu mai bine de un an.

Când vine vorba de politicile administrației Biden, majoritatea scorurilor sunt negative. 45% aprobă modul cum a gestionat politicile de îngrijire a sănătății și 44% aprobă gestionarea datoriilor la împrumuturile studențești. Cel mai prost scor înregistrate de Biden, de 28% aprobare, este la captilul gesionarea războiului din Gaza, unde inclusiv democrații (53%) sunt nemulțumiți de acțiunile lui Biden.

Related Articles

Back to top button