CRITICII

Statul decontează chiria mafiotului Bogdan Mîndrescu , omul care colecteză șpăgile pentru Sorin Grindeanu

Bogdan Mîndrescu, unul dintre cei mai controversați secretari de stat din ministerul Transporturilor are 6.000 de euro salariu, dar și chirie plătită de la buget. Mîndrescu este cunoscut ca valiza lui Sorin Grindeanu. Personajul, extrem de corupt și abil colectează șpăgile la majoritatea contractelor din cadrul Ministerului Transporturilor.

Mîndrescu a terminat un liceu din Buzău, potrivit propriului CV. Ulterior a studiat Administrarea Afacerilor, la Universitatea București și a ajuns „consultant vânzări” la Bancpost.

Însă, din 2013, a ajuns bugetar, prima sa slujbă la stat fiind de consilier al președintelui TVR, deși nu avea nici o legătură cu presa.

Între 2017 și 2018 a fost directorul aeroporturilor București – Băneasa și Otopeni – dar a fost dat afară după ce s-au descoperit nereguli uriașe: printre altele, angajați care veneau la slujbă câteva minute sau probleme majore la pistele de pe Otopeni.

În 2022 Sorin Grindeanu l-a promovat pe Mîndrescu în funcția de secretar de stat și l-a umplut de sinecuri excelent plătite:

• membru în CA al RAR: 162.000 lei

• membru în CA Autoritatea Aeronautică Civilă: 93.000 lei

• secretar de stat Transporturi: 116.000 lei

Însă, pe lângă acești bani, în 2022 el a primit și 30.000 de lei pentru decontarea chiriei, adică 500 de euro pe lună.

Mai mult, Mîndrescu și-a aprobat bonusul de 50.000 de euro de la RAR și tot el a semnat acordarea bonusului, iar Guvernul l-a aprobat.

Related Articles

Back to top button