CRITICII

Telenovela politică continuă: Sorin Grindeanu „Nu PSD a vrut scoaterea UDMR de la guvernare”

După tot scandalul de săptămânile trecute, atunci când rotativa guvernamentală a avut loc, iar partidul politic UDMR a fost marginalizat, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a declarat că PSD nu a dorit să excludă UDMR de la guvernare. El a menționat că UDMR a avut miniștri competenți, dar că aceștia nu au manifestat o anumită flexibilitate. Grindeanu a subliniat că guvernarea și majoritatea nu se bazau exclusiv pe UDMR, deși acesta a apreciat colegii săi din partid ca fiind extraordinari.

„Nu PSD a vrut scoaterea UDMR de la guvernare. PSD a vrut ca UDMR să fie în continuare parte din coaliție. Întrebați-l pe domnul Kelemen Hunor. PNL a fost parte semnatară a protocolului. În momentul în care s-a luat decizia să se reducă numărul de ministere eram deja în afara protocolului. Așa cum am mai spus, probabil dacă era după alegeri personale, dacă ar fi ales familia mea, probabil și-ar fi dorit să mă întorc în Parlament să continui mandatul de deputat de Timiș. Din moment ce s-a intrat pe această discuție, fiecare din partidele semnatare a dorit să își maximizeze șansele având în vedere și anul electoral 2024. Ministerul Transporturilor este un minister care datorită muncii pe care întreaga echipă a depus-o la minister va ajunge să intre în normalitate după ce 30 de ani am văzut cum nu se fac lucrurile. Sunt două ministere care au proiecte foarte vizibile: Dezvoltarea și Transporturile. Că fiecare partid a dorit să își miximizeze prezența în guvern este un lucru normal. Am avut aproape 300 de voturi în Parlament, la un necesar de 234. E o majoritate solidă”, a afirmat Grindeanu.

Întrebat de ce a fost UDMR la guvernare, acesta a răspuns: „Pentru că erau și înainte. Au avut oameni care au fost miniștri buni. Din păcate, nu au dorit o anumite flexibilitate. Realitatea este că vorbim de 5-6%. Niște colegi extraordinari, repet, dar guvernarea și majoritatea nu stăteau în UDMR”.

Grindeanu spune că discursul lui Kelemen Hunor după ce UDMR a ieșit de la guvernare a fost unul „dezamăgitor”.

„Am fost de față la discursul lui Kelemen Hunor, mi s-a părut … vorbea cineva care de trei ani era acolo. A fost la guvern și dintr-o dată începi să critici. Până atunci nu erau toate lucrurile pe care dintr-o dată le-a descoperit Kelemen Hunor. Un pic dezamăgitor”, a afirmat Grindeanu.

Related Articles

Back to top button