CRITICII

Țițeiul Rusiei este transbordat în largul Portului Constanța cu învoire de la Ciolacu și Grindeanu

Marea Mediterană este „bântuită” de o flotă fantomă alcătuită din nave rusești care transportă arme și petrol, alimentând conflictul din Ucraina şi încălcând sancțiunile impuse Kremlinului. Un grup de nave a început să facă naveta între portul sirian Tartus și portul rusesc Novorossisk, la Marea Neagră, sub numele de „Sirian Express”, pentru a direcționa materialul de război rămas în Siria către operațiunile de pe frontul ucrainean.

Nava Sparta IV, oficial o navă de marfă civilă, a fost monitorizată într-o rută ciudată, fiind escortată de o fregata rusă, Grigorovici, ceea ce sugerează transportul de material sensibil. Operațiunile flotei fantomă de petroliere a Kremlinului, înmatriculate sub alte pavilioane, operează în Marea Mediterană, exportând clandestin țițeiul rusesc și sfidând sancțiunile.

Federația Rusă continuă să furnizeze gaz ieftin Ucrainei și UE, iar oligarhii lui Putin au devenit activi în România, furnizând gaze rusești în regiune cu ajutorul unor scheme ascunse. Comercianții asociați cu Federația Rusă fac dumping pe piețele din România, Republica Moldova, Ucraina și Bulgaria, inducând în eroare consumatorii și vamele. Aceste operațiuni sunt legate de oficiali din România și Ucraina, creând o combinație de tip mafiot între înalți oficiali de la București și Kiev.

Related Articles

Back to top button