CRITICII

UE ne lasă fără centralele de apartament!

Parlamentul European a adoptat un plan pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, care include eliminarea completă a centralelor de apartament pe combustibili fosili până în 2040. Eurodeputații au adoptat planuri care vizează reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră din sectorul clădirilor.

Toate clădirile noi ar trebui să aibă emisii zero începând din 2030, iar clădirile noi ocupate sau deținute de autoritățile publice ar trebui să aibă emisii zero începând din 2028. Statele membre vor trebui să renoveze clădirile cu performanța energetică cea mai slabă și să introducă utilizarea panourilor solare în clădirile publice și nerezidențiale. Eliminarea completă a centralelor termice pe bază de combustibili fosili este un obiectiv până în 2040.

Directiva adoptată va contribui la reducerea facturilor la energie, la crearea de locuri de muncă și la abordarea sărăciei energetice. Aceasta reprezintă un pas important în cadrul Pactului verde european și a fost aprobată cu o majoritate covârșitoare în Parlamentul European

Related Articles

Back to top button