Un copil a murit în plină stradă lovit de o mașină a poliției și autoritățile se acoperă cu hârtii pentru a-şi ascunde incompetența

Joia trecută o fetița de 11 ani a fost efectiv spulberată pe trecerea de pietoni de o mașină a poliției in Sectorul 1. Copila și-a dat ultima suflare în mijlocul străzii, înainte de venirea Salvării. Nici măcar o lumânare nu a avut la căpătâi, în ultimele momente. Cel care a lovit-o se numește Constantin Popescu și lucra din 2017 în MAI.


Încă nu este clar unde anume se grăbea agentul de poliție și de ce gonea cu o viteză cu 80 de km pe oră. Superiorii i-au găsit și o scuză, susținând că se afla într-o “misiune de serviciu” atunci când le-a lovit pe cele două fete, pe Raisa și prietena ei. În momentul impactului, mașina avea pornite doar semnalele luminoase, nu și cele acustice. Aspect care a făcut o mare diferență, fiindcă dacă fetele ar fi auzit sirena poliței nu s-ar mai fi angajat în traversarea străzii.


Conform imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, Raisa și prietena ei se țineau de mână când au ajuns la trecerea de pietoni. S-au angajat în traversare fiindcă n-au văzut nicio mașină atunci când s-au uitat în stânga și în dreapta, așa cum învățaseră acasă. Fetele erau deja pe trecere când au observat autoturismul poliției care se apropia fulgerător și s-au grăbit să traverseze cât mai rapid. Polițistul, aflat în mașină, deși le-a văzut de la distanță, nu a încetinit și le-a izbit din plin pe cele două copile. Pe Raisa a luat-o pe capotă și a mers așa 50 de metri, după care a frânat, moment în care trupul fetiței a zburat de pe mașină și a căzut pe caldarâm. Raisa a murit la scurt timp după accident. Prietena ei se află în stare gravă la spital.

Termenul “Misiune” nu există în Poliție

Reamintim că procurorii care investighează cazul l-au pus sub control judiciar pe agentul implicat în accident şi au comunicat că, în momentul accidentului, acesta nu se afla într-o „misiune” de serviciu.


Chestorul Berechet a ieşit public şi a spus că polițistul de 30 de ani de la Secția 5 era în “misiune” când a provocat accidentul, fără să poată însă explica unde anume mergea agentul. După care a completat, în momentul în care și-a dat seama că se contrazice cu declarația procurorilor : „Polițiștii se află în misiune atâta timp cât se află în timpul programului. Declarațiile domnului procuror se refereau la faptul că, din anchetă, a reieșit că polițistul nu era într-o misiune urgentă”.

În realitate, termenul “misiune” nici nu există în Poliție, „misiunea” este un termen utilizat cu preponderență de structurile de tip militar, a transmis un fost șef de la Poliția Capitalei.


Martor ocular: A împins-o cu piciorul să vadă dacă mișcă


Cei prezenți au reținut gestul grosolan al polițistului de a împinge trupul fetitei cu piciorul, pentru a verifica dacă mai este vie. Apoi agentul a sunat la 112 si a spus următoarele: „Ce să-i fac, ce să-i fac? Ce să-i… e plină de sânge, e plină de sânge, a pierdut foarte mult sânge! Dar se mişcă, ce să-i fac? Spuneţi-mi ce să-i fac!”, a mai spus omul legii în apelul de la 112.


Martorii oculari susțin că testul de alcoolemie după accident ar fi fost făcut de un alt polițist, că pe Constantin Popescu colegii l-ar fi ascuns după niște tomberoane și că i-au schimbat hainele: „Pe polițist l-au ascuns după tomberoanele alea, i-au schimbat hainele, să nu-l cunoască lumea şi l-au dus de-aici. N-am văzut când l-au testat sau ceva, l-au dus repede”, afirmă un martor la tragedie, conform Libertatea.


În prezent, agentul de poliție este cercetat pentru ucidere din culpă și a fost plasat sub control judiciar.

Câți copii trebuie să mai moară ca Autoritățile sa facă ceva


Un polițist a omorât un copil pe trecerea de pietoni, în lumina zilei, cu martori oculari, și până acum nu a pățit nimic. S-a încercat rapid mușamalizarea cazului.

La fel a fost și în cazul șoferiței de 56 de ani care a accidentat mortal 2 fete în cartierul Andronache, fiind sub influența alcoolului. Mai mult, aceasta a dat o declarația la poliție în care a spus că strănutul a făcut-o să piardă controlul volanului…
Un alt aspect important, toata presa a evitat să-i spună șoferiței pe nume. “Dacă ai bani și relații poți omorî pe cine vrei”, a transmis atunci sora uneia dintre victime.


Acum, după aproape 6 luni de la accident, s-a dat și verdictul final în cazul șoferiței: a scăpat de arest. Știre peste care au trecut mulți din presă, ca și cum ar fi cel mai normal lucru din lume să omori doi copii în miezul zilei și să scapi nevătămat.


Vom vedea ce se va întâmpla și cu acest polițist vitezoman și fara suflet , care a împins cu piciorul, precum un câine, trupul rănit al unei fetițe. Cei responsabili spera din nou, ca in atâtea dați, că în două-trei luni opinia publică va uita… Că se va așeza praful peste evenimente și lucrurile se vor liniști. Polițistului i se va da o pedeapsă “de ochii lumii” și viața va merge mai departe. Cineva trebuie sa fie țapul ispășitor, nu? Insa, pentru Raisa, nu mai există un mâine, exista doar ieri. Nici pentru familia ei care-și plânge durerea fără să fie consolată, care continuă să spere în dreptate și ca autoritățile își vor face treaba… Numai că, până acum autoritățile ne-au dezamăgit de prea multe ori ca să le mai credem. Suntem sătui de vorbe-n vânt și păreri de rău. Nimeni și nimic nu o mai pot aduce pe micuța Raisa înapoi.

@roblox_cu_alexandra0

♬ sunet original – Ray_barby