CRITICII

Vor să supraimpoziteze micile companii ca să aibă bani pentru Pensiile Speciale de Lux

Conform programului de guvernare propus de Alianța PSD-PNL-UDMR impozitele plătite de către companiile românești trebuie să crească.

Conform propunerilor făcute pentru creșterea Pensiilor Nesimțite, a Pensiilor Speciale sau a Pensiilor de Lux, spuneți-le cum doriți, nu există suficienți de mulți bani în buget.

Așa se face că s-au gândit ca în plină criză economică, când puținele firme care au rezistat funcționează cu greu, să le crească taxarea.

În loc de impozit pe venit de 1% pentru companiile cu cifră de afaceri până într-un milion de euro, vom avea impozit pe profit de 16%.

Va reîncepe în curànd goana după facturi și controalele de la ANAF, dar efectiv românii nu vor avea de unde să dea banii deoarece este o perioadă grea.

PNL și PSD au primit comanda aceasta din afara României deoarece numai în acest fel se pot distruge afacerile românilor, pentru ca marile corporații străine să acapareze toată piața.

Cineva este supărat că cei mici plătesc mai puține taxe decât cei mari. Se vor crește de asemenea taxele și în zona companiilor din construcții și din IT, două ramuri strategice ale economiei naționale și care anul trecut au ocupat primele locuri în companiile generatoare de PIB.

Nu s-a mai auzit nimic de tăierea pensiilor speciale. Există un pensionar de Lux care are pensie de peste 80.000 de lei. Asta înseamnă cam 80 de pensii mici. La acești pensionari Ciolacu și Ciucă vor să le crească veniturile cu 10%, dar cei mici vor primi doar 100 de lei.

Asta pentru că toate companiile mici sunt românești și nu au voie să crească, iar toate marile corporații sunt străine și asta ne va sărăci.

Related Articles

Back to top button