CRITICII

3809 de bolnavi de gripă, în ziua de 17 ianuarie 1996

3809 de bolnavi de gripă, într-o singură zi, 17 ianuarie 1996Al dracului carcalac, nu e lucru curat cu el. Natural sau prelucrat, face ferfeniță. Eu cu ceai și țuică fiartă l-am biruit în trei zile, dar alții au suferit mult.

Nu neagă nimeni gripa. N-are a face molima televizată cu adevărul. Față de campania mizerabilă din aceste zile, revin cu unele precizări. 3809 de bolnavi de gripă, într-o singură zi, 17 ianuarie 1996. Așa scria cotidianul ,,România liberă”. 43032 cazuri de viroze respiratorii în primele două săptămâni din anul 1996. Umpleai Stadionul Național! Sunt informații care ridica numeroase semne de întrebare vizavi de numărul de cazuri actuale si de raportări ale Grupului de Minciuni Strategice, ca și relația dintre covid și gripa sezonieră, obișnuită. Ca fapt divers, in 17 ianuarie 2021 au fost înregistrate sub 3000 de cazuri pe zi de gripă cu noul covid, deci mai puțin decât acum 25 de ani: ,,În ziua de duminica, 17 Ianuarie 2021, s-au înregistrat 2.156 de noi infecții cu virusul SARS-CoV-2.”, conform comunicatului oficial.

Așadar, unde e gripa sezonieră de altădată? Ne-ați furat gripa veche? Mai avem echilibru, gândire proprie, comparația cifrelor statistice? Mai luăm în seamă ce zice Gigi Becali, că a oferit antiviral la toată țara și a fost refuzat. De ce nu se face Comisie de anchetă a ticăloșilor care nu au cumpărat, deliberat, antivirale pentru spitale? Am primit mesaje de la prieteni și vă zic: constat un fapt absolut ciudat! În cazul infractorilor operează prezumția de nevinovăție, obligația de a proba vina acestora revenind în sarcina statului, prin polițiști și procurori. În cazul cetățenilor nu operează prezumția de sănătate, acestora revenindu-le, contrar oricărei logici, obligația de a demonstra ca sunt sănătoși. Pe cheltuială proprie! ,,Te vei supune, crezând că se va sfârși, dar nu se va sfârși, tocmai pentru că te-ai supus.” Iată o maximă care se potrivește acestor zile de război mediatic. E ca în cazul comiterii infracțiunii de șantaj. Dacă cedezi cu prima rată, șantajistul asta așteaptă. E doar începutul! Teoria cu ,,persoanele needucate nu vor să se vaccineze” a căzut.

Căutați altceva, tovarăși! E bine că românii sunt rezervați (nu proștii Europei, distrușilor!), că gândesc, cum îmi spunea un amic, mereu pe două planuri: realitatea impusă de autoritate și realitatea experimentată. Cele doua dimensiuni nu se amestecă niciodată! Una zice domnia, alta face norodul. Băi rătăciților, străinilor de neam și de glie, voi nu vedeți că ați înrăit oamenii, în loc să-i convingeți? Voi nu vedeți că vă contraziceți, că scenariul e prost, că sunt necunoscute și variabile? Că românul a învățat să nu înghită toate balivernele și manevrele dolosive, dacă el simte că astea intră în coliziune cu evidența și bunul simț? Poate de aici sa vina si salvarea noastră, din relativizarea adevărurilor impuse, spre disperarea celor care ne acuză ca nu suntem disciplinați. Avem o artă naturală a subversivității.

Nu-mi place binele făcut cu forța.

Așa au importat/exportat și maximalismul/bolșevismul: pentru binele comun al umanității!

Țara se prăbușește și voi vă țineți de prostii.Ca întotdeauna, ADEVĂRUL va triumfa. Doamne ajută!

Related Articles

Back to top button